Viewing entries tagged
White Cabinetry

Comment

Spinnaker Kitchen & Master Bath Remodel

We recently completed Phase I of our Spinnaker House Remodel. The homeowners are in the process of converting a single story ranch to a gorgeous New England style Dutch Colonial.
Here is a look at the Kitchen and Master Bath.

spinnaker main shot
spinnaker 2
spinnaker bar
spinnaker bar2
spinnaker punched sink
spinnaker angled view
spinnaker subzero
spinnaker refrigerator drawers
spinnaker wolf cooktop
spinnaker sink shot

Master Bathroom

master bath1
spinnaker master bath countertop
spinnaker master bath vanity
spinnaker master bath shower

Materials used for this remodel include SubZero and Wolf Appliances, StarMark Semi-Custom Cabinetry, Costa's Esmerelda Granite and Rohl Plumbing Fixtures.

Phase II is underway and will include four bathrooms on the second floor. 

Fabulous photography in the Kitchen by Phil Mello of Big Fish Studio. Thank you!

Comment

Comment

West Yarmouth Retreat

This West Yarmouth Retreat, which started as a basic summer cottage, was transformed into a magnificent and luxurious summer home. Our clients were looking to create a space that was cozy for the immediate family, but also functional and suitable to entertain a large crowd. This was achieved by creating a spacious kitchen with a bar in the adjoining family room. Coastal hues were used to create a sense of tranquility, as this is their place to come and relax. The kitchen island was sized to create a dining area for four, with two stools on each end. This configuration works perfectly for meal time chats and avoids the dreaded “diner seating” effect. The seating arrangement also works well while entertaining, as it keeps family and friends out of the main cooking area, but not completely shut out of view or conversation.

It was so exciting to see this kitchen completed and see how happy our clients are with the end result.

Here’s a wonderful testimonial from our 'West Yarmouth Retreat' clients:

“We are in love with our new kitchen!  We searched all over southern New England for a kitchen designer with the right combination of good taste and a common sense. We found Kitchen and Bath Details on line and saw right away that they shared our taste in coastal living design. We knew they were the designers for our project after the first  phone call with Tena and a visit to their beautiful Mattapoisett showroom. Tena asked all the right questions and shared our vision. Soon after she presented a design that took a cramped and dingy space and made it a bright and cheery place equally adept at cooking, entertaining or just hanging. Then they worked closely with our contractor, Tom Finelli (Finelli Building, Inc.) to fit the design to the restored and renovated space inside our 1920 craftsman styled bungalow. Our house is wonderful, but the kitchen truly stands out thanks to Tena and kbdetails”

There is nothing better than happy clients!

Kitchen and Hutch

 

Bar Area

 

Master Bathroom

 



Comment

Comment

South Dartmouth Renovation...Before and After

When Mike and Kevin walked into the Details showroom I knew right away I was going to love working with them. Their excitement and ideas made me immediately intrigued. They told me how they have a second home near the water in South Dartmouth which they needed to renovate. At the time, I don't think any of us knew how thorough the actual renovation was going to be. My first trip to their house was super informative! They had put a lot of effort into researching kitchen magazines and had photos and articles of things they liked and didn't like. They had a specific style in mind which they were able to clearly describe to me. It was apparent that functionality and design were both going to play an equally major role in their project. And just as important as those two aspects were, we, of course, had a well thought-out budget to stick to.

My first step, as it is in 100% of the projects I work on, was functionality. Mike is the chef in the house, so giving him a prime prepping and cooking area was key. As you can see in the "before" photos, there wasn't much space for us to work with. I knew walls were going to be knocked down and new spaces would have to be made. The wall that originally separated the kitchen from the dining room was removed completely. We did, however, make sure to keep the built-in angled closet which was original to the house. What we were left with was a much more open space with a lot more light! In place of the removed wall, we built a knee-wall and brought it further into the dining room to create a better work flow within the kitchen. This knee-wall also gave us the perfect opportunity for Mike's peninsula cooking area. And, since Kevin is pretty handy in the kitchen, too, the added square footage made it comfortable for two people to work together.

Entertaining was also a big factor to consider while space planning. The kitchen was so closed off from every other room of the house. It was also a narrow make-shift hallway from the mud-room entry to the rest of the house. To correct that problem, we opened up the wall from the mud-room to the kitchen and were able to almost double the width of that framed doorway. This made the two spaces start to feel more like one. The knee-wall I previously spoke about also lent a hand in creating an entertainment friendly home. On the back side of that peninsula I designed in a Sapele Mahongany bar. Now Mike and Kevin's guests can comfortably sit and converse while the two prepare meals. (A neat little side note: Mike and Kevin decided to repeat the Sapele Mahongany tops in the mudroom in order to blend the two spaces even more. It was a great move on their part!) You can see the amazing difference in the before and after photos! Where Mike (seated) and Kevin (standing) are in the "after" photo is nearly the exact location you see the side of the refrigerator in for the "before" shot.

Remember when I said these clients came to me with a definite style in mind? Well that style was centered around double hung windows which were to be centered over the sink! There were no "Ifs," "Ands" or "Buts" about it! There would be 3 and they wouldn't be any smaller than what was there previously. I took Kevin and Mike through all the different ways this would impact their design. The biggest change was to the amount of wall cabinets. But by taking all the information I gave them into consideration they decided the window was more important. I am thrilled they did! The brightness of the white on white scheme is magnified by the light that comes through those windows. It is such a beautiful focal point and I truly believe it makes the kitchen what it is!

After a lot of planned revamping came a lot of unplanned renovations. Once the contractor began demolition, structural problems and safety issues popped up. The project grew to a scale no one could have predicted. But, Mike and Kevin took it all on with the greatest mind-sets. They were patient, smart and strategic in their decision making. That, along with their fun and outgoing personalities, made for a very smooth and enjoyable project. The end result was a quality renovation with a fantastically fresh and airy style! It was an absolute pleasure working as their designer!

 

~Bethany~

Comment